10 Nisan ‘Polis’ Günü Kutlamaları!

0
162

polis günü-kutlama1Emniyet Mensupları Atanın Huzuruna Çelenk Sunacak

Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl dönümünü içine alan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında 10 Nisan 2014 (bugün) saat 09.30’da Anıt Alanında çelenk sunma töreni düzenlenecek.

Polis Haftası nedeniyle hafta boyunca çeşitli sportif faaliyetler, ziyaretler gerçekleştirilirken, kutlama mesajları da yayınlanıyor.

Polislerimiz Gece Gündüz Demeden Onurlu Görevlerini Yerine Getiriyor

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de polislik mesleğinin önemine değindi.

Güvenlik ve huzurun, bireylerin önde gelen ihtiyaçlarından olduğunu ve bunu sağlayanın da emniyet mensuplarının olduğunu ifade eden Vali Lekesiz; “Hak ve özgürlüklerin güven altında olduğu toplumlarda ekonomik ve bilimsel gelişmelerin üst seviyelere ulaştığı, kişilerin refah düzeylerinin göreceli olarak yüksek olduğu bilinen bir gerçektir. Gelişen ve değişen suç yöntemleriyle mücadele edebilmek için kendini geliştirirken aynı zamanda “suç ile en iyi mücadele, halk ile beraber olmaktır” anlayışıyla daima güler yüzlü, ağırbaşlı, hoşgörülü ve sabırlı olmayı kendine ilke edinen Polis Teşkilatının değerli mensuplarını canı gönülden tebrik ediyorum.

Gücünü halktan ve kanunlardan alan Polislerimiz sahip olduğu vatan sevgisiyle gece gündüz demeden bu onurlu görevlerini yerine getirmektedir. Türk Polisi fedakarca canını hiçe sayarak, olağanüstü gayret göstererek yaptığı hizmetler sonucunda milletimizin güven ve takdirini kazanmıştır. Emniyet Teşkilatımız kuruluşundan itibaren yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, suçların önlenmesi, aydınlatılması ve suçluların yakalanması gibi görevlerini layıkıyla yerine getirmiştir. Tarihinden ve milletinden aldığı güçle topluma güven veren hizmetlerini halkla beraber en iyi şekilde devam ettireceğine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Hatay’ın huzurlu ve güvenli bir şehir olmasında görevlerini üstün gayret ve başarı ile yerine getiren tüm Polislerimizin Polis Haftasını kutlarken; şehit olan Polislerimize Allah’tan rahmet, gazi olan Polislerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here